Het Spiegel

“Pfff, ik verdwaal altijd in het Spiegel….!”

“Hoe heerlijk om op een vrije zondag te dwalen door het groene Spiegel en te genieten van de prachtige huizen.”

“Ik ervaar telkens weer hoe bijzonder het is om in het Spiegel te wonen. De rust, het groen, het historisch besef..!

Zomaar wat willekeurige uitspraken die aangeven hoe het Spiegel door bewoners en bezoekers wordt ervaren. Verschillende ervaringen, alle ingegeven door het kronkelige stratenplan dat het Spiegel zo duidelijk kenmerkt. Waar groen en prachtige karakteristieke huizen elkaar aanvullen. Bebouwing: afwisselend historisch of juist modern gebouwd, grenzend aan natuur en met maar liefst twee stations op loopafstand. Steden als Amsterdam, Utrecht en Amersfoort zijn zowel per trein of met de auto binnen 30 minuten te bereiken.

Het Spiegel is omgeven door prachtige natuurgebieden als Bantam, Cruysbergen, Franse Kamp, Laegieskamp en het Naardermeer. Ook sport, spel, religie bevinden zich letterlijk om de hoek. Kerkgenootschappen, een overdekt zwembad, fitnessclubs, een hockey- en voetbalclub, tennisverenigingen, scouting, zwemvereniging,…. Voor elk wat wils.

Met drie basisscholen en twee middelbare scholen is ook het onderwijs in het Spiegel ruimschoots vertegenwoordigd. Wonen, werken en middenstand worden in de Spiegelstraat en rondom het station met elkaar verbonden.

Wonen en werken in het Spiegel is uniek.